Bolsterrein Nieuw-Vennep wordt paintball-arena

Wessel Mekking
nieuw-vennep

Zo’n twintig jongeren en jongerenwerkers van welzijnsorganisatie Meerwaarde toveren dezer dagen het Bolsterrein om tot paintball-arena. Zaterdag wordt hier door zo’n veertien teams gestreden om de vlag.

Volgens jongerenwerker Sjoerd Mercera vraagt de Vennepse jeugd al jaren om een paintball-toernooi. Hij en zijn collega’s merken het op straat: karten, paintballen en een feestje bouwen zijn nog steeds het populairst onder jongeren.

Een van Mercera’s collega’s opperde om het terrein aan de Lucas Bolsstraat te gebruiken voor een paintball-toernooi. Vastgoedbeheerder De Raad zag dit zitten en stelt het terrein tussen twee fabriekshallen beschikbaar.

Donderdagmiddag zijn jongeren en jongerenwerkers druk in de weer het terrein in te richten. Her en der worden pallets neergezet en -gelegd zodat een mooie arena ontstaat. Ook wordt een toren gebouwd waar de felbegeerde vlag op komt te staan.

Mercera is blij en trots dat de jongeren zaterdag tussen 14 en 20 uur kosteloos kunnen paintballen. Het toernooi is onderdeel van Summertime 2013, een rits activiteiten van Meerwaarde tijdens de zomervakantie.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.