Overbos toont veerkracht tegen Terrasvogels

Arnold Aarts
Santpoort-Zuid

Overbos heeft de kwartfinale bereikt van het toernooi om de Haarlems Dagblad Cup. Na een sensationele wedstrijd tegen Terrasvogels namen de Hoofddorpers de strafschoppen beter.

Doelman Donovan Partoesobroto vertolkte daarin een hoofdrol. Nadat hij eerst een penalty van Dennis van de Putte had gestopt, benutte de keeper zelf de beslissende pingel.

Dat spectaculair voetbal niet altijd een bijbehorende entourage behoeft, bewezen Terrasvogels en Overbos gisteravond. Op het trainingsveld van de Santpoorters (het hoofdveld heeft geen verlichting) vermaakten de twee ploegen het handjevol toeschouwers anderhalf uur lang. Niet met kwalitatief hoogstaand spel - dat mag wellicht ook niet worden verwacht van een zondagvierdeklasser en een zaterdagderdeklasser - maar wel met alles wat voetbal boeiend maakt. Veel goals, onbegrijpelijke flaters, rode kaarten, een gemiste strafschop en een amusant scoreverloop.

Succesvolle aanpak

Beide ploegen speelden onbevangen en hebben trainers die nog redeneren vanuit het idee dat één goal meer maken dan de tegenstander genoeg is voor de winst. Die niks moeten hebben van spelen met de handrem erop of de boel dichtspijkeren. En Simon de Weers van Terrasvogels en Stefan Teeken (Overbos) hebben resultaat met hun aanpak. Nadat De Weers twee jaar geleden met zijn team promoveerde, voert hij ook nu weer de ranglijst aan. Overbos is terug te vinden op een keurige derde plaats.

Teeken was uiteindelijk gisteravond de gelukkigste. Zijn ploeg toonde veerkracht door tot twee keer toe van een achterstand terug te komen. Na de razendsnelle voorsprong van de thuisploeg - door een schitterende uithaal van Roel Dortmundt - duurde het amper acht minuten voordat de geslepen spits Maarten Wels de stand gelijktrok.

Late gelijkmaker

Ook na de 2-1 vlak na rust van Steven Clarenburg was Wels degene die de partijen weer naast elkaar bracht. Overbos leek uiteindelijk makkelijk aan de overwinning te komen, toen Henk Hageman een voorzet onfortuinlijk achter zijn eigen keeper werkte. De Hoofddorpers kregen vervolgens volop mogelijkheden om Terrasvogels weg te counteren, maar waren weinig doordacht bij de uitbraken. De late gelijkmaker van Van de Putte maakte een strafschoppenserie noodzakelijk. Daarin waren de gasten het meest koelbloedig, getuige de 2-4 uitslag.

Terrasvogels: Kuypers, S. Rombouts, De Wit, De Groot, J. Rombouts, Smithuis, Hageman, Hoogeland (46. Kors), Clarenburg (65. Van Helvoort), Dortmundt, Van de Putte.

Overbos: Partosoebroto, Feije, Golstein (55. Faber), De Groot, Wortelboer, Vegter (55. Kabiri), Judell, Bijneveld, Wels, Bruchner, De Man (73. Nieveld).

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen