Zuiderdreef Nieuw-Vennep verlengd

In het rood de verlengde Zuiderdreef.

Wessel Mekking
nieuw-vennep

De Zuiderdreef in Nieuw-Vennep wordt nog dit jaar verlengd. De weg loopt straks door tot aan de Spoorlaan. Het verkeer kan volgens planning vanaf begin november gebruikmaken van de verbinding.

Dankzij de nieuwe weg kan het verkeer uit delen van Nieuw-Vennep straks sneller de Leimuiderweg (N207) bereiken en omgekeerd. Daardoor neemt het autoverkeer naar verwachting in het dorp zelf af.

Vooral op het kruispunt Hoofdweg-Zuiderdreef, waar vaak een lange rij voor de verkeerslichten ontstaat, en op de Oosterdreef kan het een stuk rustiger worden. De nieuwe weg gaat voor een veiliger en leefbaarder Nieuw-Vennep zorgen, zo is de hoop.

Dertien jaar

Al in 2002 werd op het raadhuis van Haarlemmermeer besloten dat gemotoriseerd verkeer zo snel mogelijk naar de buitenkanten van Nieuw-Vennep moet worden geleid. Het verlengen van de Zuiderdreef past in dat voornemen, waar de afgelopen dertien jaar flink aan is gewerkt.

Bij het kruispunt komt op het nieuwe deel van de Zuiderdreef een vluchtheuvel voor de fietsers. Bij de T-kruising Zuiderdreef-Spoorlaan heeft verkeer op laatstgenoemde weg voorrang.

Van de kaart

De weg komt te lopen over het vroegere terrein van Tennisclub De Kikkers. Die vereniging is al een paar jaar geleden enkele honderden meters naar het noorden verhuisd. Het oude tenniscomplex, waar tientallen jaren menig balletje is geslagen, is inmiddels compleet van de kaart geveegd.

Eind vorig jaar zijn al voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd voor de aanleg van de verlengde Zuiderdreef. Daarna moest de grond inklinken, aldus een gemeentewoordvoerster in een toelichting. Half september begint de aanleg van het nieuwe deel, die ongeveer zes weken in beslag neemt.

Voetgangers, fietsers, bromfietsers en landbouwverkeer mogen geen gebruikmaken van het nieuwe wegdeel, waar ook een inhaalverbod gaat gelden.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.