Nieuw plein voor Haarlemse basisschool met ruim twintig nationaliteiten

Wethouder Merijn Snoek op de schommel.© United Photos/Toussaint Kluiters

Lennaert Stuur
Haarlem

Basisschool De Wadden in Haarlem-Boerhaavewijk heeft woensdag het gerenoveerde schoolplein heropend. De school heeft kinderen met 22 verschillende nationaliteiten.

Op het schoolplein zijn de noodlokalen verwijderd om plaats te maken voor nieuwe speelplekken.

Directeur Nancy Donkers is daar erg blij mee. ,,In het pand naast de school zat voorheen een kinderdagverblijf, maar daar kunnen wij nu gebruik van maken. De noodlokalen zijn overbodig geworden. We kunnen nog met twee klassen groeien.’’

Diversiteit

Tijdens de opening werd tevens een muurschildering van kunstenares Lize Versteeg onthuld, volledig in eigen stijl. Op het kunstwerk is een mix te zien van spelende jongens en meisjes van verschillende komaf.

,,Een bewuste keuze. We zijn erg trots op de diversiteit van onze school’’, vertelt Donkers opgetogen.

Op de christelijke school zijn alle kinderen welkom. ,,Of ze nou Joods of islamitisch zijn, of nergens in geloven, iedereen mag zich inschrijven. Ouders kiezen bewust voor onze school, omdat de maatschappij ook gemengd is. We vragen alleen dat iedereen meedoet met de christelijke vieringen.’’

Eerder dit jaar heeft de school met een sponsorloop 5.800 euro opgehaald voor het schoolplein. Aan de andere kant van het nieuwe schoolplein zijn nieuwe moestuinen aangelegd voor de groepen 3 tot en met 8.

De eer was aan onderwijswethouder Merijn Snoek om als eerste een ronde te maken over het nieuwe schoolplein.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.