Elite modellenwedstrijd: ’Nummers 669 en 670 zijn door’

Jonge modellen zetten het beste beentje voor tijdens de Elite modellenwedstrijd.© Foto United Photos/Remco van der Kruis

Paul Lips
Hoofddorp

Modellen paraderen op zondagmiddag af en aan over de catwalk in winkelcentrum Vier Meren. De talentenjacht van modellenbureau Elite is in volle gang. De vijfkoppige jury kijkt kritisch naar de kandidaten, terwijl verderop kersverse talenten zich inschrijven voor de wedstrijd. Onder hen Mies Vreman uit Hoofddorp.

Er staat een flinke rij met jonge meiden en jongens die allemaal wel even die wandeling over de acht meter lange catwalk willen maken. Tussen Happy Tosti en Bagels & Beans heeft zich veel publiek verzameld dat de modellen nauwlettend volgt. ,,We zijn hier gewoon op de bonnefooi heengegaan’’, zegt Marieke Vreman (51). Dochter Mies (14) heeft zich zojuist ingeschreven en staat in de wachtrij. ,,Mies wist wel dat deze wedstrijd was, maar had nergens rekening mee gehouden.

Ze werd er door een Elite-jurylid uitgepikt: ’Wat ben jij mooi, doe ook mee’ had die gezegd. Mies schrok zich kapot, ze zei: ik heb m’n haar niet gedaan. Ze heeft nog net een borstel door haar haren kunnen halen.’’ Niet zonder trots wacht moeder Marieke de ontwikkelingen af. ,,Mies is zo iemand die er dan ook voor gáát. Wij als bezorgde ouders stimuleren haar, maar hebben ook gezegd: als je als model aan de slag wilt, kijk dan goed of het echt bij je past. Ze zit immers nog in de derde klas van de Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp. School komt op de eerste plaats.’’

’Let’s go’

Ondertussen wandelen enkele heren en een dame ontspannen over het plankier. Dat zijn Roland van der Nat (44) en Diana Bakker (44), enkele winkeliers die hun steentje bijdragen aan de show. Roland: ,,Hartstikke leuk om te doen, en op deze manier kunnen we producten uit de verschillende kledingzaken van winkelcentrum Vier Meren showen.’’ Roland is van tabakswinkel Vivánt 4-Meren en Diana werkt bij Adam Brandstore. Rolands dochter Audrey (8) loopt in kleding van WE.

Daar gaan weer vier modellen over de catwalk. Onder hen is de 15-jarige Gerley uit Amsterdam-Oost. Hij draagt een felgeel T-shirt en gele sportschoenen. ,,Hoorde ik je nou net ’let’s go’ zeggen?’’, vraagt de presentatrice die de kandidaten op hun gemak probeert te stellen. Tekenend voor de spirit van de deelnemers. Het is dan ook een teleurstelling als Gerley niet door de jury wordt uitgekozen. ,,Wel heel leuk om mee te doen’’, zegt hij. De ontgoocheling is van zijn gezicht af te lezen. Moeder Santresse staat hem op te wachten: ,,Ach joh, dit was de eerste keer dat je mee deed. Ik ben trots op je.’’ Gerley is zeker van plan om in de toekomst aan dit soort talentenjachten mee te doen, verzekert hij.

’De nummers 669 en 670 zijn door naar de volgende ronde’, klinkt het vanachter de jurytafel. Die modellen worden door de visagistes onder handen genomen, zoals Milan Ebbelaar (16) uit Assendelft die nummer 662 op zijn T-shirt draagt. Degenen die zijn uitgekozen krijgen op de nummersticker een rode stip geplakt. Ook Mies Vreman is door naar de volgende ronde, die later plaatsvindt. De halve finales worden op 1 oktober gehouden.

Meer info via Facebookpagina Elite Model Look

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.