Brandweer massaal uitgerukt voor brand in duingebied Overveen [video]

1 / 2
OVERVEEN

De brandweer is zondagmiddag massaal uitgerukt voor een brand in het duingebied Kraansvlak langs de Zeeweg in Overveen.

De brand leek aanvankelijk heel groot, maar het bleek uiteindelijk te gaan om een stuk dennenbos van ongeveer twee hectare.

De brand woedde in het zogeheten Kaaimansdek, een bosgebiedje in het Kraansvlak tussen Overveen en Zandvoort. Het gebied is niet toegankelijk voor het publiek, omdat er wisenten, een soort oerkoeien, in voorkomen. Deze dieren kunnen gevaarlijk zijn voor mensen.

De rook dreef richting zee. De brandweer is met extra veel materieel uitgerukt om de brand te blussen. Het duingebied is droog doordat er de afgelopen periode niet veel regen is gevallen.

Ook werd een politiehelikopter ingezet, die vanuit de lucht precies kon aangeven waar de brand woedde.

De brandweer Kennemerland schaalde de duinbrand op tot zeer grote brand vanwege de harde wind en het aantal voertuigen dat is ingezet. Uit voorzorg werd de nabijgelegen camping Qurios ontruimd. Niemand raakte gewond.

De Zeeweg tussen Overveen en Zandvoort werd vanwege de brand in beide richtingen afgesloten. Dat zorgde voor zeer veel opstoppingen. Het verkeer naar het strand kon geen kant op en werd ter hoogte van de rotonde bij de watertoren in Overveen terug naar Haarlem gestuurd.

Op de Zeeweg bij deze rotonde konden fietsers aanvankelijk nog wel doorrijden naar het Bloemendaalse strand, maar ook zij werden na enige tijd tegengehouden door de politie.

Het treinverkeer tussen Haarlem en Zandvoort ondervond geen hinder van de brand.

Rond 16.30 uur werd de brand afgeschaald, en werd het sein brandmeester gegeven.

Foto’s: Mizzle Media & Hein Flach

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.