Mishandelde rocker: 'Mijn ogen waren weggedraaid en ze waren bang dat ik dood zou bloeden'

Jacob van der Meulen
Zandvoort

Twee dagen nadat hij mishandeld werd heeft de Zandvoortse rocker Danny van 't Loo nog last van zijn geheugen.

Van de mishandeling weet de muzikant door zijn letsel niets meer. Maar zijn drie andere bandleden van Field of Steel hem later alles verteld.

Danny: ,,De bassist was jarig en we wilden de twee nieuwe leden van de band laten zien waar we als band vaak uitgaan in Haarlem. Naar de Pitch, de Bone waar een bandje speelde, de Gooth en Storing. Om een uur of half vier in de nacht wandelden we door de Gierstraat terug naar onze fietsen. Bij de Grote Houtstraat fietste ineens iemand tegen me aan. Vanaf dat moment weet ik niets meer.''

De 23-jarige Haarlemse fietser slaat Danny met een klap tegen de grond. Door de val op de stenen loopt hij een grote wond aan het achterhoofd en kneuzingen aan de kaak op. Zijn vrienden proberen hem te beschermen.

Zo springt de bassist voor de liggende Danny als de aanvaller opnieuw wil toeslaan. Hij krijgt een vuistslag in het gezicht. De anderen bekommeren zich om Danny die het bewustzijn verliest en hevig bloedt.

De hardrockers die bekend staan om hun staalharde optredens met heftige grungerock durven de aanvaller niet te slaan. Twee duwen hem naar de grond,, terwijl de anderen zich met hun bandleider bezighouden. Danny: ,,Mijn ogen waren weggedraaid en ze waren bang dat ik dood zou bloeden. Ze zaten zelf ook onder.''

Binnen een halve minuut is de politie er en wordt de Haarlemmer aangehouden. Hij blijkt ook een mes op zak te hebben. De 23-jarige verdachte is maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het openbaar ministerie eiste daarbij een verlenging van de voorlopige hechtenis, maar de rechter besloot de man onder voorwaarden vrij te laten.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.