Nationaal Park Zuid-Kennemerland als een vogel beleven

Beleving als vogel.© Foto Karin Winnubst

Bloemendaal aan Zee

Vogels leven tien keer zo snel als wij mensen. In het Nationaal Park Zuid-Kennemerland kunnen bezoekers de natuur nu beleven in dit rappe tempo van vogels. In alle vroegte ga je met een kunstenaar op Verwonderd Duin-expeditie op zaterdag 3 juni of zaterdag 24 juni.

Afgelopen woensdag was de première en namen kunstenaar/bioloog Thijs van Vuure en boswachter/vogelaar Piet Veel de boswachters van duinbeheerder PWN mee op expeditie.

Terwijl het park langzaam ontwaakte, werden de expeditieleden op verrassende wijze meegenomen in de tijdsbeleving van vogels.

Hoe dit precies in z’n werk gaat, verklappen de boswachters niet. Bezoekers kunnen het zelf beleven op zaterdag 3 juni of zaterdag 24 juni. Aanmelden kan hier. Er wordt vertrokken van de parkeerplaats van strandtent Paranassia in Bloemendaal aan Zee.

Sinds 2015 heeft het Nationaal Park de belevingsactiviteiten van Verwonderd Duin. Bezoekers beleven het duinlandschap op een hele nieuwe manier: middels kunst en met hun zintuigen.

Vanaf nu kunnen bedrijven en organisaties een Verwonderd Duin expeditie ‘adopteren’, zodat door het jaar heen nieuwe belevingen worden ontwikkeld door een kunstenaar in samenwerking met een boswachter. De Regisseuses organiseren en beheren de expedities.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.