Woningbrand in Bennebroek mogelijk aangestoken

© Foto: Rowin van Diest

Bennebroek

Een woning aan de Tulpenlaan in Bennebroek heeft zaterdagavond flinke schade opgelopen na een brand. De politie vermoedt dat de brand is aangestoken en doet onderzoek.

De brand werd rond 23.45 uur ontdekt. Het gezin dat in het huis woont, waaronder twee kinderen, kon de woning op tijd verlaten. De bewoner heeft nog snel zijn auto van de oprit afgereden, omdat deze ook door het vuur werd bedreigd.

De brand was onder de overkapping naast het huis ontstaan. Het vuur sloeg al snel over naar een aangrenzende schuur.

De brandweer is bij aankomst direct begonnen met blussen en kon zo voorkomen dat het vuur oversloeg naar de eerste verdieping. Een ambulance kwam ter plaatse om de bewoner na te kijken vanwege rookinhalatie.

Door de brand liepen zowel de woning als de schuur schade op. Er zijn onder meer verschillende ruiten gesprongen, de schuur is bijna volledig afgebrand.

De politie vermoedt brandstichting en heeft daarom een plaats delict van de woning gemaakt. De recherche zal onderzoek doen naar de toedracht van de brand en eventuele sporen veilig stellen.

De kinderen zijn opgevangen bij buurtbewoners. Agenten hebben de ouders aangeraden hun kinderen daar te laten slapen vanwege de stank die nog in het huis hing.

Foto’s: Rowin van Diest

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.