Pancratius grijpt laatste kans

Tom van der Wilt
Badhoevedorp

Pancratius heeft de laatste strohalm om rechtstreekse degradatie te ontlopen, gegrepen. In de streekderby tegen Stormvogels zegevierde de ploeg verdiend met 2-1. Tony Schreurs tekende in Badhoevedorp voor de winnende treffer

In de eerste helft hielden de ploegen elkaar in evenwicht. De gastheren openden via Syrano Morrison na een goed kwartier de score. De buitenspeler kwam goed naar binnen en verraste Stormvogels-doelman De Lijzer in de korte hoek. Vijf minuten later kopte oud-prof Milan Berck Beelenkamp uit een hoekschop de gelijkmaker binnen en kon Pancratius opnieuw beginnen.

Invaller Schreurs besliste na een goed uur het duel. Na al een keer de lat te hebben getest, schoot de spits een vrije trap in tweede instantie koel achter De Lijzer. De drie punten geven de Badhoevedorpers een voorsprong van evenzoveel punten op concurrent Uitgeest. Volgende week heeft Pancratius aan een punt genoeg bij kampioen JOS/Watergraafsmeer om de nacompetitie te bereiken. Uitgeest gaat op bezoek bij Stormvogels en moet winnen om überhaupt nog een kans te maken.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen