Juridische strijd om winkels achter Cruquiusplaza

Juridische strijd om winkels achter Cruquiusplaza
Cruquius

Eigenaren van bedrijfsruimten aan de achterkant van winkelcentrum Cruquiusplaza in Cruquius willen dat de gemeente Haarlemmermeer daar winkels toestaat. Woensdag stapte de Vereniging van eigenaars van bedrijfs- en kantoorcentrum aan de Spaarneweg naar de Raad van State in Den Haag.

De gemeente ziet het plan van de ondernemers niet zitten.

Volgens het gemeentebestuur ligt in het bestemmingsplan glashelder vast dat het totale winkelcentrum dat in 2005 werd gebouwd maximaal 35.783 vierkante meter winkelruimte mag hebben. Die ruimte is gebruikt, zegt de gemeente. De ondernemers en de gemeente zijn er al 3,5 jaar over bezig.

De eigenaren mogen van de gemeente wel een marktonderzoek insturen en een onderzoek naar het realiseren van de benodigde parkeerruimte. ,,Maar zo’n vergunningsaanvraag hebben wij nog niet ontvangen”, zei een woordvoerster.

De eigenaarsvereniging wijst op de vestiging van Enzler Huis- en Tuintrend aan de achterkant van het winkelcomplex. Ze doen een beroep op gelijke behandeling.

De zaak heeft eerder bij de rechtbank Noord-Holland op tafel gelegen. Die verklaarde het beroep ongegrond. Uitspraak van de Raad van State in het hoger beroep van de Vereniging van eigenaars volgt over enkele weken.

Meer nieuws uit Haarlemmermeer

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.