Buurtcentrum Studio 5 in Hoofddorp: Facebook in het echt

Redacteur Haarlemmermeer
hoofddorp

Al voor de opening van het nieuwe buurtcentrum in Floriande heeft een groep van zo’n vijftien jonge vrijwilligers de handen flink uit de mouwen gestoken. Zo timmerden ze van steigerhout onder meer een bar en twee tafels. Zaterdag opent Studio 5 de deuren voor het publiek.

Deze donderdagochtend wordt druk gesleuteld aan de elektra. Vrijdag moet de boel nog worden schoongemaakt. Ook daarbij helpt de groep tieners, vertellen beheerder Willem van Dam en ’kwartiermaker’ Bart Koenders. Het duo is blij met de betrokkenheid van de jongeren, allemaal tussen 13 en 19 jaar oud. Door reclame te maken op middelbare scholen en via straatwerkers werd Studio 5 onder de aandacht van de Hoofddorpse jeugd gebracht.

Zaterdag is de feestelijke opening van Studio 5.'s Middags om 13.30 uur beginnen de activiteiten voor de jeugd. Zij kunnen zich uitleven op de stormbaan, de bungee-trampoline of tijdens het sporten. Om 14 uur verricht wethouder John Nederstigt de opening. Vanaf 17 uur treden bandjes op. Van 19.30 tot 22.30 uur wordt buiten een feest met dj’s Niel York en Erik Walker gehouden. Morgen wordt het programma voor de komende weken onthuld, via www.studiovijf.nl.

In Haarlems Dagblad, editie Haarlemmermeer, van vrijdag staat een uitgebreid verhaal over Studio 5.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.