Fietsen en wandelen met Oud-Hillegom

Waar of niet waar bij de dorpspomp?

Sjaak Smakman
Hillegom

De Vrienden van Oud Hillegom trappen woensdag 5 juli met een fietstocht door het buitengebied af met de zomeravondactiviteiten. Een week later volgt de populaire feit-of-fictiewandeling.

De fietstocht start om 19.00 uur bij de dorpspomp op de Houttin en voert langs verrassende plekken in het buitengebied. Zo staat onder meer een bezoek aan de tuin en het atelier van Wim Granneman op het programma. Het maximumaantal deelnemers voor deze fietstocht is dertig personen.

Op woensdag 12 juli voeren Wilbert Koops en Veronica Handgraaf wandelaars door het Hillegomse centrum en vertellen twintig ware en onware verhalen over de geschiedenis van Hillegom Na afloop worden de vragen toegelicht in het Maartenshuis bij een kop koffie of thee en mag de deelnemer met de hoogste score een oorkonde in ontvangst nemen.

De kosten voor de tochten bedragen drie euro, inclusief versnapering. Aanmelding wordt op prijs gesteld, zie daarvoor het evenementenoverzicht op de website www.vriendenvanoudhillegom.nl. Daar staan ook alle andere zomeravond-activiteiten vermeld.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.