WW-uitkeringen blijven dalen in Haarlemmermeer

Richard Walraven
Haarlemmermeer

Het aantal ww-uitkeringen in Haarlemmermeer is in maart opnieuw gedaald. De poldergemeente kan sowieso goede cijfers overleggen wat betreft de werkloosheid.

Door een daling met 0,4 procent werden er in maart 3.129 ww-uitkeringen verstrekt in Haarlemmermeer. De gemeente doet het daarmee beter dan de omgeving. In de gehele arbeidsmarktregio Groot Amsterdam, waar Haarlemmermeer deel van uit maakt, was er sprake van een lichte stijging (0,2 procent). De provincie Noord-Holland liet een stijging met 0,1 procent optekenen en landelijk was er een daling van 0,3.

Dat blijkt uit recente cijfers die uitkeringsinstantie UWV heeft uitgebracht.

In vergelijking met een jaar geleden zijn de rapportcijfers van Haarlemmermeer ook opvallend goed: een daling met 9,6 procent. Groot Amsterdam liet een daling van 5,4 procent zien.

Inwoners van Haarlemmermeer hebben relatief ook meer kans om werk te vinden. Het ww-percentage in Nederland is 4,6 procent van de beroepsbevolking. In Groot Amsterdam is dat al duidelijk lager (4,2) en Haarlemmermeer doet het nog beter: 3,9 procent. Alleen Aalsmeer en Ronde Venen doen het nog iets beter.

Opmerkelijk is wel dat in Groot Amsterdam veel minder 50-plussers ’in de ww zitten’ dan in de rest van het land. Haarlemmermeer wijkt daar echter vanaf. Groot Amsterdam komt tot 40 procent 50-plussers op het totaal aantal ww-uitkeringen, in Haarlemmermeer is dat 48 procent. Dat is gelijk aan het landelijke gemiddelde.

Wel doet Haarlemmermeer het goed onder jongeren tot 27 jaar. Zij maken 5,6 procent uit van het aantal mensen dat een beroep doet op de ww. In Groot Amsterdam is dat 6 en landelijk zelfs 7 procent.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.