Op zondag met auto begraafplaats Bloemendaal op

He hek bij de begraafplaats op de Bergweg in Bloemendaal© Archieffoto

Margot Klompmaker
Bloemendaal

Het grote hek bij de Algemene Begraafplaats aan de Bergweg in Bloemendaal gaat op een aantal zondagmiddagen weer open. Het hek is op werkdagen wel open, maar in het weekend gesloten. Dat is lastig voor mensen die slecht ter been zijn.

De algemene begraafplaats aan de Bergweg in Bloemendaal ligt in de duinen. Na het grote hek volgt een lange oprijlaan die door het bos omhoog loopt naar de aula. Voor mensen die niet goed kunnen lopen, is dit een vervelende klim. Op werkdagen is het grote hek van de begraafplaats open. Dan mogen mensen, die daarvoor toestemming hebben, met de auto tot bij de aula rijden. In het weekend is het grote hek sinds medio 2013 afgesloten, omdat er niet permanent een beheerder aanwezig is.

Veel mensen hebben hierover geklaagd bij de gemeente Bloemendaal. Om een graf te kunnen bezoeken, zijn ze afhankelijk van hun kinderen die soms ver weg wonen en door de week werken. Ze kunnen daardoor alleen in het weekend een graf bezoeken. De gemeente heeft daarom besloten om op 12 zondagen per jaar het grote hek weer open te stellen: elke tweede zondagmiddag van de maand van 14 tot 16 uur, te beginnen op 13 augustus en vervolgens 10 september, 8 oktober, 12 november en 10 december. Vooraf moet toestemming aan de beheerder worden gevraagd. Wie niet zeker weet of het hek open is kan dit nakijken op

https://begraafplaatsen.

bloemendaal.nl

Overigens bestaat de Algemene Begraafplaats 100 jaar. Zondag 15 oktober wordt dit grootscheeps gevierd.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.