Vrijspraak na dronkemansactie tijdens Mysteryland

Wessel Mekking
Vijfhuizen

Wat zich tijdens dancefestival Mysteryland in 2015 precies had afgespeeld, kon een 20-jarige Sliedrechtse zich niet meer herinneren. Vrijdag stond Tessa de J. voor de Haarlemse politierechter op verdenking van mishandeling tijdens het evenement. Tot haar grote opluchting werd ze vrijgesproken.

De Sliedrechtse zou op 29 augustus 2015 een beveiliger hebben geslagen. Volgens de officier van justitie had de vrouw in beschonken toestand wild om zich heen gemept.

Hij noemde het een dronkemansactie. De bewuste beveiliger kreeg een klap op het achterhoofd, maar liep geen letsel op.

Het openbaar ministerie eiste geen straf, maar wilde wel dat de Sliedrechtse schuldig werd verklaard aan mishandeling. ,,Ze ziet in dat dit niet kan’’, onderbouwde de officier van justitie het niet eisen van een straf. ,,Ik denk dat ze haar lesje heeft geleerd.’’

De vrouw, die eerder al een leerstraf kreeg voor openlijke geweldpleging, heeft het plan om later bij de jeugdreclassering of Halt te gaan werken, vertelde ze vrijdag voor de Haarlemse rechtbank. Jongeren behoeden voor fouten, lijkt haar interessant. Maar een veroordeling voor mishandeling kan die ambities doorkruisen.

Daar waarschuwde ook de advocaat van De J. voor. Volgens de raadsvrouw had de Zuid-Hollandse niet met opzet iemand geslagen en kwam de actie tijdens Mysteryland misschien voort uit paniek. Zij pleitte voor vrijspraak.

De politierechter ging daar in mee en achtte mishandeling niet bewezen. ,,Laat dit een les zijn en zorg dat het nooit meer voorkomt’’, sprak hij.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.