Zandvoort houdt ’gewoon’ zijn politiebureau aan de Hogeweg

© Foto Google Maps

Richard Stekelenburg
Zandvoort

Het politiebureau aan de Hogeweg 37 Zandvoort gaat niet verdwijnen. Naar aanleiding van berichtgeving eerder deze week blijken nogal wat Zandvoorters te hebben geconcludeerd dat de badplaats haar bureau zou gaan verliezen. Ten onrechte.

,,Nee, voor zover ik weet zijn er geen enkele plannen om dit bureau op te heffen’’, bevestigt de woordvoerder van politie-eenheid Noord-Holland.

De verwarring komt voort uit een gepubliceerd overzicht van politiebureaus die in de afgelopen jaren al zijn verdwenen. Daarin stond ook Zandvoort vermeld. Maar zoals de badplaats in de nabije toekomst geen bureau kwijt raakt, zo is dat in het recente verleden ook niet gebeurd.

Wat vorig jaar wel is opgehouden te bestaan, is het wijkspreekuur dat de politie hield in het gebouw van welzijnsorganisatie Pluspunt in Zandvoort-Noord. De vermelding in het overzicht doelt kennelijk daar op.

Bij het wekelijkse overlastspreekuur aldaar van gemeente, woningcorporatie De Key en medewerkers van buurtbemiddeling is de wijkagent overigens nog wel steeds aanwezig.

Oproep

Fractievoorzitter Ruud Sandbergen van D66 in Zandvoort klom naar aanleiding van de ontstane verwarring al in de pen. In een brief aan de burgemeester roept hij op om, mocht er inderdaad sprake zijn van het verdwijnen van het politiebureau, de kwestie te bespreken in de eerstvolgende commissievergadering. Daarbij zou dan de suggestie aan de orde kunnen komen om ruimte in het gemeentehuis in te zetten als politiepost. Vanwege de aanstaande ambtelijke fusie met Haarlem komt een deel van het gemeentehuis immers toch leeg te staan.

Sandbergen: ,,Als het ik nu hoor dat er van het verdwijnen van het politiebureau toch geen sprake is, stelt mij dat wel gerust, ja. We zijn weliswaar een gemeente met ’maar’ 17.000 inwoners, maar iedereen weet dat er tijdens het seizoen een veelvoud aan mensen hier rondloopt. Daar hoort een volwaardig politiebureau bij.’’

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.