Verdwaalde, onderkoelde Haarlemmermeerder viert weer vakantie

winterberg/haarlemmermeer

De 24-jarige Haarlemmermeerder die dinsdagmorgen vroeg na een hachelijk avontuur uit een besneeuwd bos bij het Duitse Winterberg werd gehaald, is weer vakantie aan het vieren. Dat meldt een woordvoerder van de plaatselijke politie. Uiteindelijk moest een helikopter worden ingezet om de man te redden.

Nee, de persoon in kwestie wil niet met de pers praten. ,,Dat is waarschijnlijk te pijnlijk’’, grapt de woordvoerder. ,,Ik zou het ook niet hebben gedaan.’’

Na een kroegbezoek in skioord Winterberg verdwaalde hij en raakte letterlijk het spoor bijster. De 24-jarige kwam vast te zitten in de sneeuw en verloor een van zijn sportschoenen.

De inwoner van Haarlemmermeer belde in de nacht van maandag op dinsdag rond 4.15 uur de politie en zei dat hij in de buurt van een skipiste vastzat. Agenten gingen naar hem op zoek in skigebied Kappe. Met een groot blauw licht werd daar op de springschans geschenen, zodat de man zich kon oriënteren. Maar de 24-jarige bleek daar niet vast te zitten. Rond 5 uur besloot de politie een helikopter de lucht in te sturen, terwijl ook agenten op de grond naar hem op zoek waren. Uiteindelijk kon de 24-jarige, met behulp van zijn oplichtende mobieltje, rond 5.40 uur worden getraceerd. Agenten moesten ploegen door sneeuw die tot aan hun taille kwam om de krachteloze man te bevrijden. De Haarlemmermeerder is met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht. In de loop van dinsdag mocht hij het hospitaal verlaten.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.