Belgen nemen Bloemendaal op sleeptouw

Monne Reitsma
Bloemendaal

Eindelijk heeft Bloemendaal een wedstrijd tegen een ploeg uit het linkerrijtje weten te winnen. HGC werd zondag na een zware wedstrijd verslagen met 4-2.

Met de winst op de ploeg uit Wassenaar heeft Bloemendaal zichzelf een prima dienst bewezen. De ploeg is gestegen van de vierde naar de derde positie, dankzij Amsterdam dat met 4-3 van Rotterdam wist te winnen. Daarbij moet HGC voorlopig even afstand nemen van een plek in de play-offs.

,,HGC staat zes punten achter ons nu’’, vertelde spits Tom Boon zondag na afloop. ,,Vorig seizoen was het precies andersom. En wij weten dat het lastig het kan zijn om die achterstand in te halen’’, aldus de Belg die gisteren weer eens goud waard was voor de thuisploeg.

Feestje

Het was zijn landgenoot Simon Gougnard die zondagmiddag de aanzet gaf voor het feestje dat het uiteindelijk zou worden. Met een loeiharde backhand gaf hij doelman Sem van der Ven al vroeg in de wedstrijd het nakijken.

Bloemendaal speelde sterk in die fase en het paste prima bij het spelbeeld dat Boon de stand op 2-0 bracht. Twee corners voor de gasten vlak voor het rustsignaal bleken er een te veel. Dankzij de Argentijnse cornerknaller Gonzalo Peillat, in de zomer nog een van de smaakmakers op het WK, werd het 2-1.

Domper

De domper kwam net na rust, toen Peillat mocht aanleggen voor een strafbal en deze vervolgens benutte. Daarna was het pompen of verzuipen voor de Bloemendalers tegen de Wassenaarse hockeyers bij wie voormalig Bloemendaal-talent Rik van Kan overigens een uitstekende indruk maakte. Maar volgens Boon paste dat in het strijdplan. ,,We hebben hen laten komen en gegokt op onze counter.’’

Dat plan werkte wonderwel dankzij treffers van Roel Bovendeert en wederom Boon. De Belgische inbreng was dus groot gisteren. Tot chauvinisme leidde dat niet. ,,Niemand is belangrijker dan iemand anders in ons team’’, stelt Boon nuchter. En met een lach: ,,Ik begrijp wat je bedoelt, maar dat ga ik dus echt niet zeggen.”

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen