Wie is de sterkste van HealthCity Hoofddorp?

Wulbert Stam in 2010.

Richard van der Linden, ook wel bekend als de 'Reus van Hoofddorp'.

1 / 2
Wessel Mekking
hoofddorp

De grootste spierbundels doen zelf niet mee. Wulbert Stam en plaatsgenoot Richard van der Linden, drievoudig op één na Sterkste man van Nederland, organiseren het evenement ’De sterkste van HealthCity’.

Op zondag 25 mei staat deze wedstrijd op het programma. Stam en de twee meter grote Van der Linden zijn vaste gast bij sportschool HealthCity Hoofddorp Toolenburg. Met personeel van de gym organiseert het duo de wedstrijd.

De deelnemers, mannen en vrouwen, strijden op 25 mei op vijf onderdelen uit de wereld van de sterkemannenwedstrijden en de Highland Games. Van der Linden, Stam en de HealthCity-crew denken nog na over welke disciplines het precies gaan worden.

Met het oog op blessures doen de twee Hoofddorpse krachtpatsers niet mee. Van der Linden (44), die drie keer zilver in de wacht sleepte bij de ’Sterkste Man van Nederland’, was vanwege een kwetsuur al gestopt met sporten op hoog niveau. Hij verwierf de bijnaam ’Gentle Giant’ en ’Reus van Hoofddorp’ en doet nu aan armworstelen.

Stam verheugt zich op het evenement. ,,We willen de deelnemers laten proeven van de onderdelen. Wij begeleiden ze en zullen ook zeker wat voordoen’’, belooft Stam.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.