Bekroond met Waddengoud

© Foto:Villa Nieuwland

© Peter van Aalst

© Foto’s: /Villa Nieuwland

1 / 3
Marja van Spaandonk

’Bekroond met Waddengoud’, meldt een bordje aan de deur van Villa Nieuwland op het ’geheime eiland’ Wieringen. Aan de achterkant van het statige pand stap je zo de dijk op, waar twee luie stoelen uitnodigend op je wachten. Hier zitten met uitzicht over de Waddenzee is inderdaad goud waard. Rust, ruimte en eindeloze vergezichten.

Martine van Soolingen en Edwin Bonvie zwierven als professioneel windsurfers over de hele wereld. Tien jaar lang leefden ze uit de koffer. Toen ze na het beëindigen van hun windsurfcarrière op vakantie gingen mountainbiken, sliepen ze in een B&B in Ierland. Martine: ,,We kwamen totaal doorweekt aan. De gastvrouw pelde onze kleren van het lijf om ze te wassen en op de Aga Cooker te drogen. We moesten onder de dekens kruipen waarna ze later binnenkwam met een dienblad vol lekkers. We voelden ons rijker dan we ons ooit in een vijfsterrenhotel hadden gevoeld.’’ En zo onstond het verlangen ooit zelf een B&B te beginnen met een soortgelijke gastvrijheid. Daar zijn ze meer dan in geslaagd. B&B Villa Nieuwland heeft een score van gemiddeld 9,8. Wij snappen wel waarom.

Bij binnenkomst in de ruimte waar gasten ’s morgens ontbijten, valt de mooie zeeblauwe kleur en het bijpassende exclusieve behang met zeemotieven op de muren meteen op. Die kleur, dat behang, het past zo goed in alle smaakvolle ruimtes van het huis. Er gaat rust van uit en verlangen. Verlangen naar de zee, die je vanuit de kamers met toepasselijke namen als Waterkeer (op de eerste verdieping) en Zeezoen (een suite op de bovenste verdieping met een ongelofelijk uizicht) kunt zien. De kamer Visdiefje ligt aan de voorkant met rustgevend uitzicht op het Oostlander kerkje. De kamers Eilandgasten en Waddenlust zijn in het rietgedekte huis in de tuin gesitueerd.

Verliefd

Edwin en Martine zijn trots en kunnen amper bevatten dat zij nu in dit landhuis uit vroegere tijden aan de voet van de dijk wonen met hun kinderen Luna, Clarice en Bink, de honden, de pony’s, de ezel en het paard. ,,Wij komen uit de Randstad en wonen sinds 2003 op Wieringen, hier vlakbij op Vatrop. Ook mooi, maar we waren altijd al verliefd op het rijksmonument dat ooit gebouwd is voor de hoofdingenieurs die de Afsluitdijk bouwden. Toen de Afsluitdijk af was werd het een jeugdherberg, daarna een asielzoekerscentrum en vervolgens kwam het in handen van een beleggingsmaatschappij. Toen het te koop stond, hapten we meteen toe. Edwin heeft zijn eigen aannemingsbedrijf, dus zouden we zelf voor de verbouwing kunnen zorgen. In eerste instantie leek het niet voor ons weggelegd, de vraagprijs was veel te hoog, maar later kwam de villa toch op ons pad. Het was blijkbaar voorbestemd dat wij er in zouden trekken.’’

Verbouwing

Weet wat je wenst, hebben Erwin en Martine in het begin nog wel gedacht. ,,Het waren moeilijke jaren, de verbouwing kostte een veelvoud van de aankoopsom. Maar ondanks dat het veel van ons heeft gevergd, Edwin werkte dag en nacht, wisten we dat het goed zou komen.’’

En of het goed gekomen is. Alle kamers beschikken over een eigen luxe badkamer met regendouche, comfortabele boxspring bedden, een pantry met Nespresso en koelkastje, een zitje en tv. En overal dat onbetaalbare uitzicht. Tel daarbij op de enorme gastvrijheid (,,Heerliljk om mensen in de watten te leggen!’’) van Martine en Edwin en je snapt hoe ze aan een gemiddelde van 9,8 komen.

 

Tips van Martine

- De Zeeverse Vismarkt, zaterdags van 8.30 tot 12 uur in de haven van Den Oever (www.versevis.nl).

- Vanuit de Oostkade in de haven van Den Oever vertrekken boten voor wadlopen, garnalen vissen of tochten naar zeehonden. - Op onze website staat mijn favoriete wandeling over Wieringen, die start vanaf Villa Nieuwland maar wanneer je niet bij ons logeert kan je op de Keizerpoeldijk parkeren en vandaar de wandeling langs de Waddenzee maken. Meer info:

www.villanieuwland.nl.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.