Bernt Schneiders legt ambtsketen Bloemendaal neer

Bloemendaal

Waarnemend burgemeester Bernt Schneiders heeft donderdagavond zijn ambtsketen neergelegd na zijn laatste raadsvergadering in Bloemendaal.

Schneiders maakt plaats voor de nieuwe burgemeester Elbert Roest die in september aantreed. De honneurs zullen tot die tijd worden waargenomen door loco-burgemeester Nico Heijink. Schneiders gaat zich nu geheel concentreren op zijn baan bij het VSB-fonds. Hij is van oktober 2015 tot begin juli 2017 waarnemend burgemeester geweest, op verzoek van commissaris van de koning Johan Remkes.

Schneiders kreeg de nodige lof toegezwaaid door wethouder Heijink en CDA’er Andre Burger namens de gemeenteraad. Zij memoreerden hoe Schneiders met humor, flair, openheid en een pragmatische aanpak de bestuurlijke chaos in Bloemendaal heeft weten te bezweren. De gemeente staat weer op de rails.

Schneiders zelf vindt het „ontzettend jammer” dat hij niet alles heeft kunnen oplossen, zoals het conflict met de familie Slewe van Elswoutshoek. Maar overwegend is Bloemendaal momenteel bestuurlijk stabiel, vindt hij. „Dit is een prachtige gemeente, waar het goed toeven is. En helemaal loslaten doe ik Bloemendaal niet. U moet niet gek opkijken als ik af en toe hier op de raadstribune verschijn.”

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.