Als alles tegenzit…

De brandweer was lang bezig Collin veilig op de kant en in de ziekenwagen te krijgen. Foto: Karin van den Berg

Ed Brouwer

De vakantie van 2006 zullen Karin en Ton van den Berg uit Roelofarendsveen niet licht vergeten.

Met hun zoon Arjan en diens vriendje Collin en dochter Bianca en haar vriendinnetje Nicole waren ze op camping ’Les Acasias’ aan de rivier de Drôme, zo’n Zuid-Frans droomplekje. Leuk riviertje om in te spelen, mooi weer. Maar o jee… Een nieuwe aflevering in de verhalenserie horrorvakanties.

Op woensdag krijgt Nicole heimwee. Ze mist haar tweelingzusje en wil naar huis. Moeder gebeld en die belooft haar op vrijdag op te halen want op donderdag heeft ze al afspraken staan. Nicole is gerustgesteld en ze gaat op donderdag nog gezellig mee kanoën op de Drôme. Gezellig, totdat Collin tijdens een stop bij een stroomversnellinkje onfortuinlijk in het water springt en er van pijn niet uit kan. Het begin van veel ellende.

Kettingzaag

Pas na anderhalf uur tobben in de rivierbedding kunnen de hulpverleners hem eindelijk in de ziekenauto leggen. Daarvoor moet de brandweer zelfs een pad door de bosjes naar de weg maken met de kettingzaag. In het ziekenhuis in Valence blijkt dat Collins voet uit de kom is, zijn kuitbeen gespleten en zijn enkelbanden gescheurd. De voet wordt gelijk weer in de kom gezet, maar hij moet geopereerd worden aan zijn kuitbeen. Omdat hij pas 17 is moet er toestemming van zijn moeder komen.

Beroofd

,,Het is inmiddels vrijdag en de moeder van Nicole zal naar Valence komen om haar op te halen", vertelt Karin van den Berg. ,,Om acht uur ’s morgens horen we dat ze vlak voor Brussel bij een stoplicht is beroofd, door middel van het intikken van het zijraampje van haar auto. Haar handtas, waar alles in zit behalve haar mobieltje, wordt van de voorbank gegrist. Dus aangifte doen en weer naar huis terug. Beloofd wordt, dat ze Nicole nu op zondag, samen met haar vader komen ophalen met de auto."

Dan Collin. Die wordt op zaterdag geopereerd en er wordt een plaatje in zijn kuitbeen gezet. Hij moet nog wel een paar dagen in het ziekenhuis blijven. Zijn moeder wil met een vriendin naar Frankrijk komen om hem eenmaal uit het ziekenhuis mee naar huis te nemen.

In de soep

De vrouwen gaan op zaterdagavond laat rijden en hopen in de loop van de zondagochtend op de camping aan te komen. Op de camping wordt gewacht en gewacht, tot er een telefoontje komt dat ze zijn gestrand bij Nancy, met een in de soep gedraaide motor. Waarschijnlijk was bij het olie peilen de dop er niet goed opgedaan door de jongen bij de benzinepomp. Ze belanden in een hotelletje in Nancy en wachten af.

Sonja Barend

Hun auto is naar een garage gebracht. Karin: ,,Wij gaan maar weer naar het ziekenhuis. Daar op de parkeerplaats, wordt Nicole opgehaald door haar ouders en gaan wij Collin vertellen dat zijn moeder nog niet komt. Op dinsdagochtend zijn moeder en vriendin het wachten zat en proberen een lift te krijgen naar Valence. Uiteindelijk mogen ze met Sonja Barend ( ja ja, dé Sonja Barend!) en haar man de resterende 600 kilometer meerijden. Op de parkeerplaats van het ziekenhuis worden ze afgezet. Collin is blij zijn moeder te zien en dat is natuurlijk wederzijds."

Maar hoe terug naar huis? De eigen auto kan niet gemaakt worden en een vervangende auto komt er ook niet en ze passen niet allemaal bij Karin in de auto. Dus lijkt de TGV de beste oplossing. Dat wordt kaartjes regelen. En krukken voor Collin. Op donderdag wordt hij opgehaald en op vrijdag gaan zijn moeder en vriendin met de TGV naar Nederland.

Aan gort

,,Wij gaan op zaterdagmiddag rijden om de drukte te ontwijken", leidt Karin het slot van haar horrorvakantie in. ,,Alles gaat prima totdat we een raar geluid horen en één van de banden van de vouwwagen helemaal aan gort is gereden. We kunnen nog net op tijd afslaan, een parkeerplaats op. Dat kan er ook nog wel bij! Het reservewiel tevoorschijn gehaald. Dat blijkt veel te zacht te zijn. Dom, nooit nodig gehad en ook nooit naar gekeken. Een Spaanse vrachtwagenchauffeur biedt hulp en pompt de band op. Het laatste stuk naar huis gaat verder voorspoedig. Allemaal zijn we blij als we thuis zijn na deze nachtmerrie."

Geïnspireerd geraakt om het verhaal van uw horrorvakantie ook in te sturen? Mail naar bijlageredactie@hollandmediacombinatie.nl o.v.v. horrorvakantie of schrijf naar Postbus 2, 1800 AA Alkmaar.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.