FC Lisse in eerste Topklasseduel ten onder

Gertjan van Geen
SPAKENBURG

FC Lisse heeft het eerste duel in de Topklasse verloren. Het keurkorps van trainer Arjan van der Laan moest het in Spakenburg met 0-2 afleggen tegen IJsselmeervogels, de club waar het de afgelopen jaren juist alleen maar punten van had gehaald.

Op basis van de statistieken had FC Lisse een flink voordeel. Immers, het team had sinds het seizoen 2010/2011 niet meer verloren van de 'rooien'. Afgelopen jaar werd zelfs de volle buit gehaald.

Deze zaterdag was het andere koek. In de eerste helft kon Lisse nog goed mee en was het zelfs licht de bovenliggende partij. Maar gaandeweg de wedstrijd veranderde het spelbeeld duidelijk. Twee dode spelmomenten deden het team feitelijk de das om: een corner die in twee instanties werd ingebracht en de laatste keer in het doel zeilde achter goalie Mark de Vries, en een vrije trap die niet goed werd weggewerkt door De Vries en vervolgens simpel kon worden binnen gelopen door een invaller bij IJsselmeervogels.

Na de 0-2 ging het licht uit en kwamen ook de handige aanvallers die de eerste helft nog dreigend waren er nauwelijks meer aan te pas.

Meer nieuws uit Sport