Volgend jaar weer AutoRAI

AutoRAI 2011

AutoRAI 2009

AutoRAI 2007

1 / 3
Peter Lodewijks

Het zal toch weer een beetje wennen zijn, als we volgend jaar de AutoRAI binnenwandelen. De laatste ’normale’ RAI was immers in 2007.

Daarna kwam de uitgeklede versie van 2009, waar bijna meer zeecontainers stonden dan auto’s en waar de bolides ook niet meer per merk gegroepeerd stonden, maar per soort. In zogeheten ’belevingswerelden’. Deze budget-opzet kostte de merken heel wat minder geld, maar toch bleven er heel wat weg. Dat gold ook voor de bezoekers: iets meer dan de helft van 2007. De beurs van 2011 leek er weer een beetje op wat inrichting betreft. Maar ook in dat jaar bleef een aantal automerken weg en ook weer een flink deel van de bezoekers. De twee beurzen van 2009 en 2011 luidden het absolute dieptepunt in: het voor het eerst afblazen van de AutoRAI. Niemand had er nog zin in, in deze barre tijden waarin velen elke euro moesten omdraaien. Ook een uitgekleed programma van de RAI-organisatie kon (te) weinig merken over de streep trekken. Geen AutoRAI 2013 dus.

Volgend jaar gaan ze het weer proberen. Lekker de hele RAI vol met glimmende auto’s, wagens en bolides. Van zoveel mogelijk merken. Met speciale aandacht voor design, inclusief iconen uit heden en verleden. Ook wordt het mogelijk om zelf te rijden in de nieuwste modellen. De RAI zegt dat ze met de importeurs samen de juiste formule hebben gevonden om de grootste autoshowroom van Nederland in te kunnen richten. Of de AutoRAI ook een verkoopbeurs wordt, in plaats van de tentoonstelling die het altijd was, is nog niet duidelijk. De 58ste AutoRAI wordt in elk geval gehouden van 17 tot en met 26 april 2015. We zijn benieuwd.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.