’Gelukkig geen gewonden’

Redactie Leiden en Regio
Hoofddorp

Op de zolder van Abbas woedt op woensdagavond een brand. Op het moment van de brand is zijn dochter thuis.

Nadat Abbas hoort dat zijn zolder in brand staat, gaat hij snel naar zijn woning. De brandweer is vlot ter plaatse. ,,Die waren er al binnen drie minuten. Gelukkig is er niemand gewond geraakt’’, zegt de bewoner van het getroffen huis.

Ingeborg Klevering van Veiligheidsregio Kennemerland zegt dat de brandweer een halfuur later het sein brand meester afgeeft. De buren die op het moment van de brand thuis waren verlieten woensdagavond tijdelijk hun woning.

Oorzaak

De oorzaak van de brand op zijn zolder weet Abbas niet. Hij heeft echter wel een vermoeden. ,,Ik denk dat het met de elektriciteit te maken heeft, maar ik weet het niet zeker.’’

Onbewoonbaar

Met de droger of wasmachine heeft het waarschijnlijk niks te doen. Klevering zegt dat die namelijk allebei op een andere zolderkamer staan.

Abbas kan toch nog opgelucht adem halen. ,,Gelukkig is er niemand bij de brand op mijn zolder gewond geraakt’’, zegt hij.

De nacht na de brand brengt Abbas door bij een kennis. Zijn woning is onbewoonbaar verklaard. Hij hoopt na de reparatie weer in zijn woning te kunnen verblijven. ,,Ik krijg een tijdelijke woning, maar ik moet nu ook veel praten en regelen met de verzekering over hoe nu verder.’’ Klevering bevestigt dat er een tijdelijke woning is voor Abbas.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.