Optimisme over wintereditie Meerlive

Stadion Pioniers in Hoofddorp. Foto Hein Flach

Stadion Pioniers in Hoofddorp. Foto Hein Flach

Hein Flach
Hoofddorp

De organisatie van Meerlive heeft nog geen vergunning aangevraagd voor het houden van een wintereditie van het muziekspektakel in februari 2015.

Dat blijkt uit navraag bij de gemeente.

De organisatie van Meerlive wil een winterevenement houden in het nieuwe honkbalstadion van Pioniers. Zo'n evenement vereist een vergunning. Maar bij de gemeente Haarlemmermeer is tot dusverre nog geen aanvraag binnengekomen.

Organisator Martin Langeveld van Meerlive verklapte vorige week dat hij vergevorderde plannen heeft om een wintereditie van het muziekfestival te houden op vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 februari in het honkbalstadion van Pioniers. Hij schat de kans op 95 procent dat het doorgaat. Volkszanger Wolter Kroes heeft toegezegd te komen. Het bestuur is koortsachtig bezig meer acts vast te leggen.

Er is één echt probleem, volgens Langeveld: hij mist nog 12.000 euro om de zaken financieel rond te breien. De entreeprijs van 10 euro is namelijk niet genoeg om het evenement kostendekkend te maken.

Er bestaat wellicht een kans dat Haarlemmermeer bijspijkert. Navraag leert dat de gemeente Meerlive de afgelopen vier edities fors heeft ondersteund. In 2010 ging het om 60.000 euro (aan sponsorbudget 'Citymarketing' en een evenementensubsidie). In 2011 was het bij elkaar 10.000 euro, 20.000 euro in 2012 en 35.000 euro in 2013. Dit jaar kreeg Meerlive 40.000 euro.

Voor de wintereditie Meerlive 2015 is nog geen subsidie aangevraagd. Of de organisatie daarvoor in aanmerking komt, hangt af van 'de aard van het evenement', laat een woordvoerster weten.

Iets anders. De gemeente heeft bij de bouw van het honkbalstadion fors geïnvesteerd in onder meer de ondergrond. Zo werden er scheepslading vol Amerikaans gravel naar Hoofddorp vertransporteerd, mede om honkbalwedstrijden op Major Leagueniveau in de polder mogelijk te maken. Op de vraag of deze ondergrond geschikt is om er duizend bezoekers op te laten staan? ,,Het is juist goed dat er meer evenementen worden georganiseerd op dit terrein. Er worden met de organisatie altijd afspraken gemaakt over ondergrond, natuur en milieu. Dat geldt voor elk evenement.''

Om de bezoekers een beetje warm te houden, wil de organisatie kachels en open haarden branden. Mag dat zomaar? ,,Nee, niet zomaar. Dit wordt per aanvraag getoetst door de gemeente en brandweer.''

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.