Meersquash doet goede zaken in Beverwijk

Van onze verslaggever
Hoofddorp

Meersquash heeft woensdagavond de koppositie in de eredivisie squash veroverd. De Hoofddorpers wonnen zelf met 3-11 bij Max Sports in Beverwijk en zagen naaste concurrent Twente, dat de koppositie in handen had, verrassend met 3-10 verliezen van Your Life.

Door de uitslagen van woensdag is Meersquash nu koploper met 63 punten uit zeven wedstrijden. Victoria Rotterdam volgt op één punt terwijl Twente 57 punten heeft.

In de thuiswedstrijd verloor Meersquash nog met 3-9 van Max. De return verliep een stuk voorspoediger. De Duitser Tim Weber won de openingspartij met 7-11, 10-12 en 12-14 van Roberto Kalshoven.

Vooral Paul Coll was woensdagavond op dreef in Beverwijk. De Nieuw-Zeelandse kopman Paul Coll etaleerde vervolgens opnieuw zijn goede vorm van de laatste maanden en liet zijn Zwitserse tegenstander Nicolas Mueller volstrekt kansloos. Waar vooraf nog een spannende strijd verwacht werd tussen de mondiale nummer 20 (Coll) en nummer 32 (Mueller), was het in de praktijk vooral eenrichtingsverkeer: 2-11, 5-11 en 6-11. In het slotduel kon Bart Ravelli net niet de winst naar zich toe trekken tegen Carsten Schoor. In een enerverende en gelijkopgaande wedstrijd moest hij de winst aan de Duitser laten: 11-9, 7-11, 10-12, 11-8, 6-11.

In verband met het aankomende NK ligt de eredivisie stil tot 15 februari. Dan speelt Meersquash thuis tegen hekkensluiter Sportcentrum Match.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen