Porsche 918 Spyder snelste op Nürburgring

Peter Lodewijks

Onlangs beleefde de Porsche 918 Spyder zijn wereldpremière op de autosalon van Frankfurt. Om zijn debuut nog wat extra glans te geven, liet Porsche de hybride supersportwagen vlak daarvoor een nieuw ronderecord neerzetten op de legendarische Nürburgring.

De 918 Spyder had 6 minuten en 57 seconden nodig om de 20,6 kilometer lange baan van het circuit af te leggen en werd daarmee de eerste voor straatgebruik toegelaten productieauto die onder de magische 7-minutengrens dook. De gemiddelde snelheid kwam uit op bijna 178 km/u. Het vier jaar oude record werd 14 seconden scherper neergezet.

De super-Porsche is vanaf het begin als hybride-sportwagen ontwikkeld. De nieuwe recordtijd is volgens de fabrikant het ondubbelzinnige bewijs van het enorme prestatiepotentieel. Op de beroemde renbaan betaalde het slimme samenspel van verbrandingsmotor en de elektromotoren -samen goed voor 887 pk- zich maximaal uit. En dat terwijl Porsche een fabrieksverbruik van gemiddeld één op 30 claimt voor deze supersporter.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.