Magische bakkerswedstrijd

Hanneke van den Berg

’De waanzinnige wedstrijd van Bakkerij Bliss’ is het vervolg op ’Het magische receptenboek van Bakkerij Bliss’.

Was deze eersteling al erg leuk, het vervolg is nog beter. Natuurlijk moesten in het eerste deel de karakters uitgebreid worden geïntroduceerd, waardoor minder ruimte overbleef voor een superspannend verhaal. Die schade is nu helemaal ingehaald.

De familie Bliss heeft een bakkerij, waar ze heel bijzondere dingen verkopen. Als je verdrietig wordt, koop je een taartje dat je blij maakt, als je zorgen hebt, koop je wat zorgeloos gebak. Dat komt allemaal door het Magische Receptenboek, dat de familie al generatie in zijn bezit heeft. Aan het eind van het eerste boek heeft een gemene tante het boek gestolen en dochter Roos, die vindt dat het allemaal haar schuld is, wil het terughalen. Ze daagt haar tante uit tot deelname aan een beroemde kookwedstrijd in Parijs. Als Roos wint, geeft tante Lilian het boek weer terug. Maar Lilian speelde vals toen ze het boek jatte en peinst er niet op een eerlijke manier te winnen. Gelukkig krijgt Roos niet alleen hulp van haar familie, maar ook van een pratende kat en een muzikale muis. Ze moeten heel Parijs door om bijzondere ingrediënten te verzamelen.

Ontzettend leuk boek.

Jeugd

Kathryn Littlewood: De waanzinnige wedstrijd van Bakkerij Bliss. Vert. Sandra van de Ven. Uitg. Van Holkema & Warendorf, €14,99. Vanaf elf jaar. Vier sterren

 

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.