Meersquash mannen verstevigen koppositie

Monne Reitsma
Hoofddorp

Voor de derde keer dit seizoen konden de mannen van Meersquash een overwinning bijschrijven. De Hoofddorpers zijn dan ook koploper in de eredivisie van de squashcompetitie.

Na zeges op HSRC De Diepput (12-0) en Squash Maastricht (11-6), moest ook Sportcity Dordrecht er in eigen huis aan geloven. Het werd 4-12 voor de bezoekende Hoofddorpers. Bart Ravelli won voor Meersquash het openingsduel. Hij moest wel een game afstaan aan tegenstander René Mijs, maar met 2-11, 3-11, 11-9 en 6-11 pakte hij zijn derde zege van het seizoen.

Ook Paul Coll bleef opnieuw ongeslagen namens Meersquash. De Nieuw-Zeelandse nummer 91 van de wereld klopte de vierendertig plekken hoger gerankte Australiër Steve Finitsis na vijf prachtige games: 11-8, 1-11, 11-9, 7-11 en 6-11. De jonge Belg Jan van den Herrewegen won vervolgens knap van de ervaren Nederlandse squashinternational Dylan Bennett. Met 9-11 en 10-12 won hij de eerste twee games om daarna met 11-7 te verliezen. Met 3-11 maakte hij de partij af.

Na drie speelronden heeft Meersquash inmiddels vijfendertig punten bij elkaar geslagen. De voorsprong op de nummer twee, Twente, bedraagt daardoor al twaalf punten. Ook Squash Maastricht (20) en SportCity Dordrecht (19) hebben al een flinke achterstand. Regerend landskampioen Victoria Rotterdam heeft achttien punten, maar speelde wel een duel minder.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen