Beperkte sanering in Overveen

John Oomkes
Bloemendaal

Aan de westkant van het viaduct over de Randweg wordt aan de Willem de Zwijgerlaan een beperkte bodemsanering uitgevoerd.

De gemeente Bloemendaal schrijft dat de ingreep noodzakelijk is omdat er nieuwe rioolbuizen in de wijk worden aangelegd.

Bij vooronderzoek is gebleken dat de bodem ter plekke in Overveen over een lengte van ongeveer vijftig meter ’gedeeltelijk is verontreinigd’. In de verklaring voor de bewoners wordt niet meegedeeld waardoor de bodem is vervuild, en hoe bij onderzoek is gebleken dat de vervuiling is beperkt.

11 oktober 'klaar'

De verontreinigde ondergrond wordt deze week afgevoerd en nieuwe, schone grond aangevoerd. Daarna kan de nieuwe riolering worden gelegd. Naar verwachting zijn alle saneringswerkzaamheden afgerond op vrijdag 11 oktober.

Standaardprocedure

Opmerkelijk is dat de brief nadrukkelijk verwoordt dat de sanering een standaardprocedure betreft, en dat ’er voor omwonenden geen aanleiding is om voorzorgsmaatregelen te treffen’.

Ter hoogte van het viaduct van de Randweg bevond zich een vijver die jaren terug is gedempt. Aan de oostkant van het viaduct heeft geen vooronderzoek plaatsgehad.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.