Een oase van rust

Nanska van de Laar
Beemster

De stoere buitenkant van het fort in werelderfgoed Beemster - de ’voortuin’ van Amsterdam - vertelt precies wat het ooit was. Inderdaad een heus fort, en ook nog eens een werelderfgoed, want onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Maar eenmaal binnen is er niets dat doet denken aan wat ooit de plek was waar militairen gelegerd waren en gevangenen werden opgesloten. Nee, dit oogt als een paradijs en zo voelt het verblijf er ook.

Fort Resort Beemster werd onlangs officieel geopend door mr. Pieter van Vollenhoven, maar het luxe resort met hotelaccommodatie, restaurant, spa en welness draait al twee jaar en trekt bezoekers van heinde en verre.

De metamorfose van het ruim 100 jaar oude fort naar hotel en welness, waarmee Frank Bart zijn droom heeft verwezenlijkt, is al een bezienswaardigheid op zich. Het vooraanzicht van het fort is grotendeels intact gebleven, maar ook binnen zijn er historische stijlelementen bewaard gebleven. Dat levert geenszins een kille bedoening op, want door de toepassing van moderne materialen en warme kleuren heeft het interieur een luxe uitstraling gekregen.

Hamman

Waar ooit de militairen hun onderkomen hadden, zijn nu hotelkamers. En daar waar springstoffen werden opgeslagen is nu de plek waar onder meer een keuze gemaakt kan worden uit liefst zeven verschillende sauna’s. Of ga voor een oosters hammamritueel, een Rasul kleiritueel of een hotstone massage.

Er is een groot aanbod aan diverse behandelingen. Wie van badderen houdt, kan zich laten wegzakken in een van de whirlpools. Maar het is ook heerlijk om bijvoorbeeld rond te drijven in het zoutwaterbad.

Op warme dagen kun je in de ligweide even al je zorgen vergeten en nu de dagen kouder worden is er het restaurant met openhaard om even voorbij te gaan aan de waan van de dag. Het is sowieso een vreemde gewaarwording om na een dag wellness naar buiten te stappen en het idee te hebben een week lang te zijn weggeweest.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.