Koen Ridder houdt Duinwijck van overwinning af

Theo Plasschaert
Badminton

Duinwijck heeft de vooraf als kraker betitelde ontmoeting in en tegen Amersfoort afgesloten met een 4-4 gelijkspel. De ploeg blijft daardoor ook na de vijfde competitieronde nog ongeslagen maar zakt wel naar de vierde plek op de ranglijst.

De duels tegen de aartsrivaal zijn sinds jaar en dag beladen en de laatste twee seizoenen extra pikant sinds oer-Duinwijcker Koen Ridder de overstap maakte naar de concurrent en zijn vriendin Akvile Stapusaityte gewoon de Duinwijck-kleuren verdedigt.

De thuisploeg zette meteen de toon doordat Ridder met zijn partner in drie games het mannendubbel won en Stapusaityte met Betty Timmerman ook in drie games aan het kortste eind trok. Maar in de enkelspelen herpakte Duinwijck zich prima naar een 2-3 voorsprong. Sleutelpartij was de single van Jerry Natenstedt tegen Vincent de Vries zegt coach Rob Ridder: ,,Bij 23-22 in de eerste game slaat Vincent een shuttle naar ons idee eigenlijk buiten de lijnen. Maar geen video-scheidsrechter, dus in gegeven en 24-22 game gamewinst. Jerry raakte daarvan nogal uit zijn ritme en kon de zaak niet meer repareren.”

Met een 3-3 tussenstand viel de beslissing in de gemengd dubbels. Duinwijck won er een, maar in het beslissende tweede gemengd dubbel was het uitgerekend Koen Ridder die Duinwijck de das om deed. Meer zat er eigenlijk niet in vond Rob Ridder. ,,Over de enkelspelen ben ik wel tevreden, maar in de dubbels is er op de trainingen nog wel wat werk te verzetten. Daarin moeten onze resultaten omhoog.”

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen