Burgemeester Heemstede Marianne Heeremans op 1 januari weg

Burgemeester Marianne Heeremans.© Gemeente Heemstede

Sjaak Smakman
Heemstede

Burgemeester Marianne Heeremans legt op 1 januari 2018 haar ambt neer. Eind dit jaar wordt ze zeventig en dat is sinds tien jaar de grens hou oud burgemeesters maximaal mogen zijn. Het is een grote stap, zegt ze in een verklaring die sinds vandaag op de gemeentelijke website staat, want ze heeft haar werk altijd gedaan met ‘ongelofelijk veel plezier’.

Heeremans was op het moment haar overstap naar Heemstede gemeentesecretaris van Utrecht, waar ze de scepter zwaaide over een duizenden mensen tellend ambtenarenapparaat. Een belangrijke reden om over te stappen naar het burgemeesterschap van een relatief kleine gemeente is dat ze veel meer direct contact met inwoners wilde. Ze houdt daarom ook elke maand een inloopochtend waar mensen zonder afspraak naar toe kunnen komen om een kwestie met haar te bespreken.

Ze trof in haar ontmoetingen met met Heemsteedse burgers altijd een ,,positief-kritische opstelling aan, veelal openhartigheid, mee willen doen en een uitgesproken warm hart voor onze prachtige gemeente. Ik prijs mij gelukkig met een omgeving waar vriendelijke en integere omgangsvormen worden gewaardeerd en waar persoonlijke betrokkenheid en (politiek) inhoudelijke verschillen goed samen kunnen gaan.’’

Ook de samenwerking met de gemeenteraad, wethouders en medewerkers is altijd ’inspirerend en meer dan constructief geweest’, aldus de burgemeester in haar verklaring.

De gemeente gaat binnenkort de procedure starten voor een opvolger voor Heeremans.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.