Heemstede gaat gerooide bomen vervangen

Sjaak Smakman
heemstede

De gemeente Heemstede gaat voor een ton alle bomen vervangen die de afgelopen twee jaar zijn gerooid.

Bij de begrotingsbehandeling twee jaar geleden besloot de raad op voorstel van het college om dat bij wijze van bezuiniging niet langer te doen. D66 heeft daar volgens raadslid Bert van der Linden zoveel spijt van gekregen dat de partij afgelopen donderdag voorstelde om de gevallen gaten toch maar op te vullen met nieuwe bomen. Voor een ton gaat dat lukken, zo werd de partij bij het maken van het voorstel verzekerd van ambtelijke zijde.

Onomstreden was het voorstel overigens niet. Op zich vond iedereen het wel een sympathiek idee, maar PvdA en HBB keerden zich er uiteindelijk toch tegen. Volgende week praat de raad over de begroting en dat is toch hét moment om over zo’n voorstel te praten, benadrukte Remco Ates. ,,Dan kunnen we ook meer afgewogen keuzes maken’’.

Bij de PvdA speelde wat anders. Verenigingen en instellingen hebben tonnen moeten inleveren en hebben moeite het hoofd boven water te houden. ,,En dan geven we zo maar hier een ton aan. Dit is te beschamend voor woorden’’, vond ze.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.