Meisje geschept door auto in Haarlem, traumaheli ingezet

1 / 3
HAARLEM

Een meisje is woensdagmiddag ernstig gewond geraakt bij een ongeval op de N208 in Haarlem. Ze reed hier op de fiets en werd geschept door een auto.

Om even voor twee uur wilde het meisje met haar fiets de Westelijke Randweg - N208 oversteken. Een automobilist reed op dat zelfde moment ook over de kruising en kon een aanrijding niet meer voorkomen. Het meisje kwam met een harde klap op de voorruit van de auto terecht. De fiets lag na het ongeval tientallen meters van de plek van de aanrijding.

De ambulancedienst heeft zich over het zwaargewonde slachtoffer ontermd. Een traumahelikopter werd ingezet bij de hulpverlening en landde op een naastgelegen sportveld.

Na de eerste hulp op straat is het meisje per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Veel leerlingen van het nabij gelegen Coornhert Lyceum zagen het ongeval gebeuren.

De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) van de politie is ter plaatse gekomen om alle sporen vast te leggen en de exacte toedracht van het ongeval te achterhalen. De kruising was hierdoor tijdelijk deels afgesloten voor het verkeer.

Foto’s: Rowin van Diest

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.