Excuus raadslid voor slecht plan raadhuis

Archieffoto raadhuis Hoofddorp

Archieffoto raadhuis Hoofddorp

Bart Boele
Hoofddorp

Raadslid Hans Spijker van Een Haarlemmermeer heeft zijn verontschuldigingen aan de inwoners van Haarlemmermeer aangeboden voor het slechte plan van B en W om voor 41 miljoen euro het raadhuis in Hoofddorp te vernieuwen. ,,Hoe kun je na de nodige debacles dit nog durven te verkopen aan de inwoners van Haarlemmermeer. In dit geval zou het beter niets dan zoiets zijn geweest’’, zegt Spijker over de plannen.

B en W presenteerden onlangs een plan om het huidige raadhuis compleet te strippen en opnieuw in te richten. Dat kost tussen de 37 en 47 miljoen. De gemeenteraad heeft het plan meteen afgeschoten. Er zijn bijna honderd vragen gesteld ter verduidelijking.

Spijker noemt het ’een valse start’ en komt met alternatieven. Hij wil het hele plan met de inwoners bespreken in het kader van de participatie die B en W zo hoog in het vaandel hebben staan. Spijker vindt ook dat de vernieuwing van het raadhuis de inwoners niks mag kosten. Vooraf moeten de kosten duidelijk zijn en de gemeenteraad moet voortdurend worden geïnformeerd over het verloop van de werkzaamheden.

Verder oppert Spijker om aan het Burgemeester Van Stamplein winkels en horeca op de begane grond van het raadhuis te maken. Dat verlevendigt de route tussen Hoofddorp-centrum en het NS-station. Ook vindt het raadslid dat er op de eerste en tweede verdieping een parkeergarage moet komen. De werkplekken voor ambtenaren kunnen daarboven worden gebouwd.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.