Camper-alarm

Dimitri Walbeek

Een lezer wees mij op dierenliefde die nogal uit de klauwen was gelopen. Bij hem in de buurt in Haarlem-Noord zijn de Dierenambulance en de politie bij een vrouw aan de deur geweest na klachten van voorbijgangers.

Telkens als zij de camper van de dame op straat passeerden, hoorden ze het geblaf van een arme hond die er in was opgesloten. Maar hoeveel uniformen er ook aan de deur verschenen, het hondengejammer bleef. De lezer zelf is ook enkele keren langs de wagen gelopen. Elke keer was er hetzelfde blafje. Omdat de politie niet had ingegrepen, trok hij de volgende conclusie: de camper heeft een ingenieus bewakingssysteem. Elke keer als iemand te dichtbij komt, slaat Bello aan. Geniaal. En nu had de politie tegen die vrouw gezegd dat ze het alarm af moest zetten vanwege alle consternatie. Mooi verhaal voor de krant. Alleen nog even de politie bellen om het te checken.

Nou, dat was maar goed ook. Die mevrouw heeft namelijk een heel oude hond, zo luidde het verrassende antwoord. En die hond stopt ze in de camper omdat die verkoeling biedt. Als de hond het warm heeft, of als er visite is, gaat het beestje met voederbakje en wat water het mobiele hok in. Over de vondst dat het hier om een ingenieus camper-alarm gaat, is de politievoorlichtster enthousiast: ,,Daar moet je werk van maken. Dat is een gat in de markt.’’

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.