Vrouw vermist en een potloodventer

Spaanse trappen in Rome. Foto: Lex Hiemstra

Ed Brouwer

Horrorvakanties: Wat tegenslag gehad in de vakantie? Het kan vast nog erger, veel erger. Huiveringwekkende staaltjes vakantieled maken lezers mee. Lees en huiver mee.

Pech, pech en nog eens pech, en toch vinden Sam en Dina Kok uit Lutjebroek achteraf dat ze een leuke en leerzame vakantie hebben gehad, die keer in 2001 toen ze met drie stellen naar Rome, Napels en Sorento gingen.

Vooraf hadden ze er al een onrustig gevoel bij, want hun trip was net na de aanslagen in New York. Op hun eerste avond in het hotel net buiten Rome werd hen op het hart gedrukt in die buurt niet alleen de straat op te gaan vanwege veel criminaliteit. Daar merkten ze niks van, maar de volgende dag in Rome was onheilspellend.

Een lid van hun groepje dat nog even onderaan de Spaanse Trappen treuzelde, bleek even later volstrekt onvindbaar. Haar man en de gids bleven zoeken, terwijl de rest van het groepje zelf op verkenning ging. De vrouw leek van de aardbodem verdwenen, niemand die er iets van begreep. Pas na drie dagen belde de politie dat een Hollandse vrouw zonder geld en telefoon was gevonden.

Vervolgens kwam de dag erop de metro waarin ze reisden halverwege de rit stil te staan. Paniek, want reizigers vreesden voor een aanslag. Lopend moest de groep verder. Achteraf bleek het te gaan om een heel gewone technische storing. Maar de schrik zat erin.

Steile afgrond

Weer een dag later ging iedereen de bus in voor een spannende rit naar de Amalfi kust. ,,Een mooie route maar ook heel spannend door de vele haarspeldbochten en de steile afgronden. Aan het eind van de route zouden we door een tunnel gaan en weer bij het hotel zijn. Maar je wilt het niet geloven: de tunnel was afgesloten omdat er een vrachtwagen met gasflessen was gekanteld. En dus moesten we weer de hele route met al die haarspeldbochten en al die steile afgronden terug.’’ Brrrr.

Nog was het leed niet geleden. ,,Toen we later met de bus naar de Vesuvius wilden, werd de bus halverwege stilgezet omdat de airco lekte. We konden niet verder en moesten wachten op een andere bus.’’

Het laatste akkefietje dat Sam en Dina beschrijven hebben ze niet zelf meegemaakt, maar wel in geuren en kleuren van medepassagiers gehoord. ,,Op een middag waren we voor een bezichtiging naar de catacomben gegaan. Daar werd een aantal dames getrakteerd op een potloodventer. En zo hebben we op deze reis veel meegemaakt dat niet van tevoren was gepland.’’

Geïnspireerd geraakt om het verhaal van uw horrorvakantie ook in te sturen? Mail dat dan naar bijlageredactie@hollandmediacombinatie.nl o.v.v. horrorvakantie of schrijf naar Postbus 2, 1800 AA Alkmaar.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.