Politie pakt IJmuidense drugsdealer in Heemstede

HEEMSTEDE

De politie heeft dinsdag een 48-jarige man uit IJmuiden aangehouden wegens drugshandel, belediging en verzet. Het incident vond plaats op de Manpadslaan in Heemstede.

Rond tien over half zeven kreeg de politie melding dat een personenauto langs de Manpadslaan stil zou staan met draaiende motor. Achter het stuur lag een man met zijn stoel in de slaapstand.

Toen de politie de man aan probeerde te spreken, kregen zij aanvankelijk geen contact met hem. Toen de bestuurder zich bewust werd, dat er politie bij hem stond, zette hij de autoradio knalhard om een gesprek onmogelijk te maken. De politie kreeg sterk de indruk dat de man onder invloed van alcohol of drugs verkeerde.

Plotseling begon de man zich agressief te gedragen en beledigde hij de politiemensen. Toen de politie de man aan wilde houden, verzette hij zich hevig, waarbij hij met zijn hoofd tegen de auto sloeg. Uiteindelijk moest de man liggend in de politieauto worden vervoerd naar het politiebureau, zodat hij zich niet kon verwonden. Hier werd de man door een arts onderzocht.

In de kleding van de man trof de politie een pakketje met ruim 90 gram hash aan. De drugs werden in beslag genomen. Ook nam de politie de auto van de man in beslag.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.