CDA wil geen scholengebouw in centrum Nieuw-Vennep

Wessel Mekking
Nieuw-Vennep

De Haarlemmermeerse CDA-fractie wil niet dat zes basisscholen naar het centrum van Nieuw-Vennep verhuizen.

De gemeente onderzoekt momenteel de mogelijkheid om Het Mozaïek, Avonturijn, de twee locaties van de Antoniusschool, Het Palet, De Polderrakkers en De Boog daar te vestigen. De Nieuwe Kom is nadrukkelijk in beeld om een groot gebouw neer te zetten waarin de scholen gehuisvest worden.

Het CDA voorziet problemen als dit plan werkelijkheid wordt. De christendemocraten vrezen niet alleen voor parkeeroverlast, maar ook voor een verkeersinfarct. De afstand tot school wordt voor veel leerlingen na de verhuizing groter, weet de partij. Dus zullen veel meer kinderen met de auto worden gebracht en gehaald, waarschuwt het CDA, dat schriftelijke vragen heeft gesteld aan het college van B en W.

,,Daarnaast zullen ook veel basisschoolleerlingen op de fiets komen en dus ook fietsen in de straten waar al dat autoverkeer zich doorheen wringt’’, aldus fractievoorzitter Mariëtte Sedee. Ook de nog te bouwen woningen en medisch centrum gaan verkeer aantrekken.

De CDA-fractie wil van het college weten of zij inderdaad vinden dat de Nieuwe Kom nadrukkelijk in beeld is. Daarnaast vraagt de partij aan B en W hoe die, als ze dit plan zien zitten, ’de te verwachten parkeerproblematiek’ denken op te lossen.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.