Kledingruil draait uit op beroving in parkeergarage Raaks in Haarlem

HAARLEM

Voor een onderzoek naar een diefstal die plaatsvond in de parkeergarage Raaks in Haarlem is de politie op zoek naar getuigen. Hierbij werd een 20-jarige man uit Zandvoort bestolen van enkele dure kledingstukken.

Afgelopen zaterdagmiddag omstreeks 13.15 uur was de man uit Zandvoort in de parkeergarage. Hij had hier een afspraak met een man over het ruilen van kledingstukken. Via internet hadden ze afgesproken om een paar bijzondere sportschoenen te ruilen voor een eveneens dure riem. De ruil had plaatsgevonden, maar de verdachte was uiteindelijk niet tevreden.

De uitruil van de riem en de schoenen zou eigenlijk plaatsvinden in de buurt van de garage, maar uiteindelijk gebeurde dit in de garage. Nadat de verdachte zijn riem had teruggekregen, ging de verdachte er vandoor met de peperdure schoenen. De verdachte werd hierbij geholpen door drie mannen, die het slachtoffer bedreigden en zelf nog probeerden de sportschoenen die het slachtoffer droeg te stelen.

De verdachte is een man met een Aziatisch uiterlijk, hij sprak normaal Nederlands en is ongeveer 23 jaar oud en1.75 meter lang. Hij had gemillimeterd zwart haar en een klein snorretje. Opvallend was de tattoo met 'supreme' achter zijn rechteroor. Hij droeg een bordeauxrood baseball jasje met op de rug de tekst 'supreme' en een donkerblauwe 'baggy' spijkerbroek.

Het signalement van de drie andere mannen:

Man1 : getint uiterlijk, breed postuur, sprak Nederlands met een accent, ongeveer 25 jaar oud en 1.85 meter lang.

Man 2: getint uiterlijk, dun postuur, sprak Nederlands met een accent, ongeveer 20 jaar oud en 1.75 meter lang.

Man 3: donkere huidskleur, breed postuur, sprak Nederlands met een accent, ongeveer 25 jaar oud en 1.85 meter lang.

De politie vraagt eventuele getuigen of mensen die de daders herkennen aan de hand van de signalementen om contact op te nemen.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.