Directeur Waterwolf ontslagen

hoofddorp

De directeur van gemeentelijk onderhoudsbedrijf De Waterwolf is ontslagen op verdenking van corruptie en fraude. Dat hebben B en W dit weekeinde besloten op basis van de voorlopige uitkomsten van een 'integriteitsonderzoek'.

Dat was ingesteld naar aanleiding van berichten in deze krant dat een onderaannemer min of meer verplicht was spullen aan te schaffen en werkzaamheden te verrichten bij de directeur van De Waterwolf en een topambtenaar van de gemeente zonder dat ervoor werd betaald.

De betrokken ambtenaar is al eerder op staande voet ontslagen. Dat gebeurde officieel omdat hij bij zijn sollicatie een eerdere veroordeling wegens fraude en corruptie had verzwegen. De voorlopige resultaten van het onderzoek zijn voldoende om nu ook de directeur te ontslaan, zo heeft de gemeente besloten.

Bovendien zijn de feiten die boven water zijn gekomen voor burgemeester Theo Weterings aanleiding om aangifte te doen bij Justitie. Hangende het onderzoek was de directeur al met betaald verlof naar huis gestuurd. De Waterwolf doet onderhoud aan de buitenruimte.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.