PvdA grote winnaar in Haarlem, VVD scoort in dorpen

Redacteur Haarlem
HAARLEM

De PvdA is de grootste partij in Haarlem geworden. In Bloemendaal, Heemstede, Haarlemmerliede en Spaarnwoude en Zandvoort is dat de VVD. GroenLinks kreeg overal klappen, net als PVV en CDA.

Driekwart van de Haarlemmers ging naar de stembus. De VVD staat in de Spaarnestad op de tweede plaats, D66 op drie, SP op vier, gevolgd door de PVV op vijf. GroenLinks heeft een grote dreun gekregen en staat nu op de zesde plaats. Opmerkelijk is de opkomst van de partij 50Plus; die partij kreeg in Haarlem 1.724 stemmen. Ook de Partij voor de Dieren is een stemmentrekker. Haarlem beschikte vannacht niet over vergelijkende uitslagen twee jaar geleden.

In Heemstede is de VVD de grote winnaar geworden, daar steeg de partij tien procent ten opzichte van twee jaar geleden, de PvdA werd tweede, gevolgd door de PVV op plaats drie. De PVV is wel behoorlijk gezakt, net als het CDA en GroenLinks, de SP is in Heemstede gelijk gebleven. De 50plus-partij van Henk Krol haalde 1,83 procent van de stemmen.

Ook in Haarlemmerliede en Spaarnwoude (opkomstpercentage 81 procent) is de VVD de grootste partij gebleven met 1.317 stemmen van de uitgebrachte 3.423 stemmen, de PvdA is met 627 stemmen tweede, gevolgd door de PVV, CDA, SP D66 en GroenLinks dat werd gehalveerd.

In Bloemendaal, waar 83 procent van de kiezers ging stemmen, is de VVD het grootste, daarna de PvdA, PVV, CDA, SP en D66.

In Zandvoort (75 procent opkomst) is de VVD veruit de grootste, gevolgd door de PvdA die meer dan de helft kleiner is en de PVV op drie.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.