Hillegom wacht even af met overlast Hillegommerbrug

Sjaak Smakman
Hillegom

Als er echt overlast ontstaat voor Hillegom door de verkeersmaatregelen bij de Hillegommerbrug, dan gaat het college met de collega’s in Haarlemmermeer om tafel om de die bij te stellen.

Maar het college wil eerst afwachten hoe het pakket van drie maatregelen uitpakt, antwoordt het in antwoord op vragen van Bloeiend Hillegom.

Volgens Bloeiend Hillegom wordt Hillegom de dupe van de maatregelen die zijn afgesproken om de verkeersoverlast rond de brug en met name in Beinsdorp te beperken: doorgaande vrachtwagens mogen er niet meer over heen, fietsers en voetgangers krijgen langer groen licht en als de brug open is geweest krijgt de langste rij wachtende voertuigen het eerst groen. Nu krijgt standaard het verkeer op de Meerlaan het eerst groen.

Vrachtverkeer dat niet meer over de Hillegommerbrug mag rijden, zal andere routes door het dorp kiezen, weet ook he college. Daarnaast staan er nu vaak al lange files op de Meerlaan, zelfs tot voorbij de kruising met de Weerlaan-Olympiaweg.. Dat wordt er alleen maar erger op, terwijl in Hillegom veel meer mensen last hebben van het wachtende verkeer dan in Beinsdorp, vindt Bloeiend Hillegom.

Het Hillegomse college ziet het minder somber in. Dat er meer vrachtverkeer door Hillegom gaat rijden staat wel buiten kijf. Hoeveel overlast dat geeft, wil het college nog even afwachten. Het zelfde geldt voor de wachtrij op de Meerlaan. Als die de rotonde te vaak gaat blokkeren, gaat Hillegom overleggen met Haarlemmermeer overleggen over aanpassingen .

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.