Burgemeester Wienen sluit explosieve flat in Schalkwijk

Burgemeester Wienen sluit explosieve flat in Schalkwijk
© Foto: Michel van Bergen
Haarlem

De 27-jarige bewoner van een flatwoning aan de Edward Jennerstraat in Haarlem, waar woensdag wapens, munitie en explosieven zijn gevonden, mag de komende drie maanden zijn huis niet in. Dat heeft burgemeester Wienen van Haarlem in overleg met woningcorporatie Ymere besloten.

Deze periode gebruikt woningcorporatie Ymere om toestemming van de rechter te krijgen om de woning te mogen ontruimen en voor ontbinding van het huurcontract. Donderdag zijn alle sloten van de flat en de centrale toegang al vervangen.

Ymere is blij met de maatregel die burgemeester Jos Wienen heeft genomen. ,,Met het oog op wat er is gebeurd vinden we dat deze bewoner niet meer kan terugkeren naar zijn huis. Wij vragen zo snel mogelijk aan de rechter toestemming om de woning te ontruimen en het huurcontract te ontbinden’’, zegt regiomanager Gerrie Blok van Ymere in een persverklaring.

De woning in Schalkwijk werd verhuurd sinds maart 2017. Kort daarop kreeg Ymere van directe buren meldingen van ernstige overlast en hinder. Ymere sprak de bewoner in een gesprek met politie en GGZ aan op zijn overlast gevende gedrag en dat dit per direct moest stoppen. De ernstige overlast bleef echter aanhouden. Uiteindelijk werd dinsdagavond na een melding van een van de bewoners ingegrepen. In de flat werd een hoeveelheid wapens aangetroffen. In de bijbehorende kelderbox lagen munitie en explosieven.

De politie wil in het belang van het onderzoek geen mededelingen doen over de wapenvondst. De EOD was tot woensdagavond laat bezig om alles veilig te stellen.

De verdachte is na zijn aanhouding opgenomen in een inrichting.

Meer nieuws uit Haarlem