Man op straat beroofd in Haarlem

© Foto: ANP

Haarlem

Een man is vrijdagavond rond 22.00 uur onder bedreiging van een mes beroofd van zijn geld en zonnebril op de hoek van de De Bazellaan en de Staalstraat in Haarlem.

Het slachtoffer liep op de stoep in de De Bazellaan en kwam uit de richting van de Amnesty Internationalweg toen twee mannen met een zwarte fiets achter hem kwamen lopen. Zij vroegen om geld. Toen het slachtoffer dit niet wilde geven, trok één van de mannen een groot mes.

Het slachtoffer werd met het mes bedreigd; het mes werd op zijn borst gezet. Onder dwang heeft hij toen alsnog zijn geld en zonnebril aan de mannen gegeven.

Tijdens de beroving is er een man op een brommer langsgereden. Deze man zag wat er gebeurde en heeft getoeterd waarna de daders hun fiets pakten en wegreden in de richting van het Prinses Beatrixplein. De politie wil graag met de getuige in contact komen.

Het signalement van de daders: het gaat om twee blanke mannen, beiden rond de twintig jaar oud. Eén van de twee heeft gemillimeterd haar en droeg een bruine zomerjas.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.