Bewoners Tudorpark willen geen flats voor de deur

Bart Boele
Hoofddorp

De bewoners van Tudorpark langs de Bennebroekerweg willen geen hoogbouw voor hun deur aan de overkant van de weg. Bij de koop van hun kavel is hen laagbouw met veel groen beloofd.

Dat heeft woordvoerder Joyce Hindreks de gemeenteraad van Haarlemmermeer verteld. De grond tussen de Bennebroekerweg en de Nieuwe Bennebroekerweg is inmiddels Victoriapark gedoopt. De gemeente wil daar een stadsrand laten bouwen als voltooiing van de zuidkant van Hoofddorp. Dat kan in de vorm van hoogbouw.

De bewoners willen laagbouw van maximaal dertien meter hoog. Dat is ze ook beloofd toen ze hun kavel kochten, stelt Hindreks. Het adviesbureau dat de kavelverkoop begeleidde heeft alle bewoners diezelfde toezegging gedaan.

De gemeenteraad is daar verbaasd over. Volgens VVD’ er Pieter Jan de Baat en Ron Heimerikx van HAP is algemeen bekend dat er tussen de Bennebroekerwegen een stadsrand is gedacht.

Heimerikx wijst er op dat zo’ n stadsrand al sinds jaar en dag in de plannen is opgenomen. ,,U had bij de koop van de kavel daarvan op de hoogte moeten worden gebracht.’’

Dat is dus niet gebeurd, stelt Hindreks mede namens haar buren. Landelijk, groen en laag werd er verteld, juist in de overgang naar recreatiegebied Park21 aan de zuidkant van de Nieuwe Bennebroekerweg en passend bij de stijl van Tudorpark. ,,We zitten nu met het gevoel ’wat hadden we gedaan als we dat toen hadden geweten’. Maar ja, we wonen er inmiddels.’’

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.