Grachtenloop op 24 juni van start

Haarlem

Voor de 22e keer klinkt vrijdag 24 juni het startschot van de Haarlems Dagblad – LifeFit Grachtenloop.

De avondloop die in de binnenstad van Haarlem wordt gehouden, kent dit jaar drie afstanden. Inschrijven voor de vijf- of de tienkilometerloop kan individueel, als bedrijventeam, of als groep. Kinderen tussen de vier en de twaalf jaar kunnen meedoen met de speciale KidsRun van 1 kilometer.

De voorinschrijvingen zijn geopend tot en met vrijdag 17 juni en kunnen alleen gedaan worden via de digitale inschrijfmodule op de website. Er zijn in totaal 3500 plekken. Door het grote enthousiasme voor de loop, is de binnenstad tijdens het evenement niet goed bereikbaar.

De meest populaire afstand is altijd de 10 kilometer geweest. De inschrijfkosten voor deze loop bedragen elf euro. Voor twintig euro extra bestel je hier het exclusieve Runningshirt bij.

Aan het einde van de avond wordt er een ’AfterRun’ gehouden aan het Boereplein naast de Jopenkerk in Haarlem. Hier worden de prijzen overhandigd en staan masseurs de lopers op te wachten.

Ook kan men genieten van een hapje en een drankje bij verschillende standjes, zoals bij Jopenkerk en Crostino.

Supporters zijn ook hier van harte welkom. Zowel de start- als finishlocatie van alle afstanden is op de Nieuwe Gracht, vlak bij station Haarlem.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.